Villa Bilthoven

Location

Bilthoven

Client

Private

Year

2002

Status

Completed

Program

Residence

Photos: Michel Claus

Villa Bilthoven

This villa in Bilthoven is a playful interpretation of the English country house style, with flowing lines and accents. Maybe even more than with other types of buildings, the relationship between indoor and outdoor space is of vital importance in residential houses. Subdued and closed at the front, the villa opens up to the rear, where the garden turns into the forest and the sun can be enjoyed most of the day. The beautiful surroundings become tangible through large expanses of glass at the ground floor. Although the villa is openly connected with its surroundings, and beautifully light and spacious, it also offers intimacy and security. The residents can – if desired – enjoy their individual privacy. The living areas are situated on the ground floor, whereas the sleeping area is located on the first floor. These separate entities are visually connected to each other in various places through the use of voids and vistas, with a lot of transparency and optimum light.

share this project:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Other projects