Bilderdijk Staete

Location

Amsterdam

Client

Katwijkse Ontwikkelings- en Exploitatiemaatschappij, Katwijk

Year

2003

Status

Completed

Program

Residential

Photos: Luuk Kramer

Bilderdijk Staete

The Bilderdijk Staete residential complex was designed for the former site of the Juliana Children’s Hospital on Bilderdijkkade in Amsterdam. The articulation of the complex in three protruding vertical sections creates two courtyards on the side of the quay, providing residents with the advantage of a canal view. The horizontal façade arrangement is dominated by the charcoal grey of the plinth, the light grey and white planes of the main volume and the glass strips of the penthouses that top the complex. On the Ter Haarstraat side, there is a shared entrance that leads to the green level of the courtyard.

share this project:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Other projects